Riistakamera sopii eläinten tarkkailuun tai valvontakameraksi

Julkaistu

Onko sinulla kesämökkisi tai kotisi lähellä metsässä polku, jossa eläimet kulkevat? Tai asutko sellaisella alueella missä liikkuu paljon hirviä? Riistakameroita käytetään paljon erityisesti eläinten kulkureittien ja ruokailutottumusten tarkkailuun. Riistakameran avulla saadaan tietoa siitä millaisia eläinlajeja lähimaastossa asustaa. Joskus riistakamera laitetaan eläinten kulkureitin varrelle ja toisinaan eläimille rakennetaan ruokailupaikka, mikä houkuttelee metsän asukit samaan paikkaan. On sitä joskus naapurikin tallentunut riistakameraan, mutta on hyvä pitää mielessä, että muiden pihapiirejä ei tulisi kuvata. Suomen luonnossa liikkuvat eläimet voivat olla hyvinkin arkoja ja osa näyttäytyy vain yöaikaan. Riistakamerat ovatkin loistava keino seurata eläinten liikkeitä niiden luonnollisessa elinympäristössä.

Riistakamerat ovat kehittyneet valtavasti ja nykyään pystyt seuraamaan kameran kuvaa kotisohvalta käsin. Riistakamera lähettää kuvaa matkapuhelimeesi tai tallentaa sitä muistikortille aina, kun se havaitsee lähiympäristössään liikettä, sinun ei siis enää tarvitse viettää viikonloppuja kyttäyspaikalla metsässä tai pellon reunalla. Markkinoilta löytyy myös etäohjattavia riistakameroita, niillä voit korjata kameran asetuksia kotoa käsin ja säätää kameran kuvaussuuntaa. Riistakamerat aktivoituvat vasta kun ne havaitsevat liikettä, tämä mahdollistaa energia tehokkaan käytön ja pitkän akun keston. Videopätkistä voit koostaa oman videon, jota on mukava näyttää muille tai lisätä vaikka sosiaaliseen mediaan. Kamera tulisi asentaa noin metrin korkeuteen maasta, silloin kuvakulmasta tulee miellyttävä katsoa ja kamera on ikään kuin samalla tasolla eläimien kanssa. Näin saat parhaiten taltioitua eläinten elinympäristön.

Iso osa riistakameroista myydään valvontakäyttöön

Etäyhteys ominaisuuksiensa, pieni kokoisuutensa ja hyvän kuvanlaatunsa takia riistakamerat ovat saavuttaneet suosiota valvontakameroina. Riistakamerat soveltuvat loistavasti omaisuuden valvontaan kuten kesämökeille, veneeseen tai asuntovaunuun. Koska riistakamerat on alunperin tarkoitettu kuvaamaan luonnonvaraisia eläimiä, ovat ne säänkestäviä ja soveltuvat pohjoisiin ilmastoihin. Riistakamerat eivät tarvitse toimiakseen sähköverkkoa ja ovat helppoja asentaa sekä siirtää. Riistakamerat tuottavat korkearesoluutioista kuvaa, joka on monin verroin tarkempaa kun perinteisten valvontakameroiden kuvankaappaukset.

Miten riistakamerat toimivat 

Yksinkertaisimmillaan riistakamera muodostuu digitaalikamerasta, joka on varusteltu säänkestävällä suojakotelolla ja liiketunnistimella. Riistakameran käyttöön tarvitsee yleensä muistikortin sekä akun. Jos käytössä on lähettävä riistakamera, sellainen millä saa kuvaa suoraan mobiililaitteeseen täytyy kamera yhdistää langattomaan verkkoyhteyteen, jos Wifin kantama ei riitä metsään asti on riistakameroille olemassa omia SIM-kortteja. Eri riistakameramalleihin on tarjolla lisävarusteita kuten ulkoisia verkkovirtalähteitä, akkuja, metallisia suojakoteloita ja erilaisia kiinnitystarvikkeita. Riistakamerat ja varaosat tarjoaa esimerkiksi Eräkala verkkokauppa.


jaa